COLOR COLLECTION

Laat je inspireren door de Arturo Color Collection en bepaal jouw favoriete kleur.

 Ontdek de Color Collection 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenties

 
 
 

Dolfinarium Harderwijk

De beleving van bezoekers van het Dolfinarium is nu zelfs tot aan de sanitaire ruimtes doordacht en doorgevoerd.

  • Technische oplossing: Renovatie, Arturo Studio, Make over
  • Merk: UZIN, Arturo
  • Land: Nederland

Dolfinarium Harderwijk
Het restaurant de Dageraad ligt direct aan het strand van het Dolfinarium. Aan het einde van een leuke Dolfinariumdag geniet je hier, onder het genot van een kopje koffie, van een prachtige zonsondergang. Deze locatie is ook uitstekend geschikt voor feesten en partijen of zakelijke bijeenkomsten. Daarvoor zijn natuurlijk ruime en professionele sanitaire voorzieningen belangrijk.

Voor de renovatie van de vloeren is gebruik gemaakt van de technische knowhow en producten van Arturo en UZIN. De technische uitvoering was in handen van Van Voorst Projektendienst uit Ede en BE Vloer en Visie uit Oldenzaal. De sanitaire ruimtes zijn ontworpen door de firma Toletto uit Hengelo.

Renovatie toiletgroepen en babyverzorgingsruimte
Tijdens de renovatie van de verouderde toiletgroepen is gekozen voor een herindeling van de plattegrond met een verbeterde logistiek en capaciteitsverdeling. De combinatie van materialen met wandvisuals, een gietvloer en slimme details in het sanitair zorgen voor hygiëne en schoonmaakgemak. Dit is natuurlijk een belangrijke voorwaarde voor sanitair met een hoge bezoekfrequentie.  

Ontwerp
Op verzoek van Toletto heeft Arturo Studio een ontwerp gemaakt dat precies aansluit bij het ontwerp van de ruimtes en de wandvisuals. De gietvloer is uitgevoerd door BE Vloer en Visie uit Oldenzaal.

Renovatie restaurant
De bestaande vloer in het restaurantgedeelte was niet stabiel. Op advies van de Technisch Commercieel Adviseur van UZIN is de bestaande parketvloer verwijderd, inclusief de houten constructie. Vervolgens is er een nieuwe dekvloer aangebracht. Met deze nieuwe dekvloer kan het Dolfinarium dagelijks probleemloos grote aantallen gasten ontvangen. Een deel van de gangen rondom het restaurant was voorzien van tegels. Deze vloer moest goed aansluiten bij de nieuwe dekvloer, dus er moesten verschillende overgangen netjes gerepareerd worden. De vloer is geëgaliseerd met UZIN NC 170 Levelstar. Om doortekening en scheurvorming te voorkomen is een dilatatie aangebracht met Kuberit dilatatieprofiel. Vervolgens is de gehele vloer afgewerkt met PVC-stroken. De PVC-stroken hebben een natuurlijke “hout-look “ en passen perfect in de ruimte. Voor van Voorst Projektendienst was deze metamorfose een leuke technische uitdaging. Naast een problematische ondervloer, kent het restaurantgedeelte namelijk veel hoeken. Er moest dus veel gesneden worden. Voor het verlijmen van de PVC-stroken werd gebruik gemaakt van UZIN KE 2000 S nieuw.

What a floor can do.
De beleving van bezoekers van het Dolfinarium is nu zelfs tot aan de sanitaire ruimtes doordacht en doorgevoerd. Arturo Unique Flooring laat hier zien dat de vloer een belangrijke bijdrage kan leveren aan de beleving van deze ruimtes. De dieren van het Dolfinarium kom je nu zelfs tijdens een toiletbezoekje tegen!