COLOR COLLECTION

Laat je inspireren door de Arturo Color Collection en bepaal jouw favoriete kleur.

 Arturo Color Collection 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenties

 
 
 

Arcus College Heerlen

Stijlvolle, duurzame gietvloeren en coatings sieren Arcus College Heerlen

 • Type gebouw: Scholen
 • Soort vloerbedekking: Gietvloer
 • Merk: Arturo
 • Land: Nederland

In de transportgangen, de kantine en alle andere openbare ruimtes van het nieuwe Arcus College in Heerlen zijn fraaie en functionele Arturo PU-gietvloeren van Unipro aangebracht, in een stijlvolle grijstint. In de ruimtes waar minder ‘verkeer’ is, waaronder de noodtrappenhuizen, is gekozen voor glanzende vloercoatings die direct op de betonnen ondervloeren zijn aangebracht. Datzelfde geldt voor de bordessen, parkeergarage en fietsenkelder van de school, waar voor een antislip vloercoating is gekozen.

“IAA Architecten – een vaste opdrachtgever van ons – betrok ons al in een vroeg stadium van het project om mee te denken over de best passende vloeren én de uitvoering hiervan”, vertelt Ronald Vugts, Technisch Commercieel Adviseur bij Unipro voor het merk Arturo Unique Flooring. “Om budgettechnische redenen waren aanvankelijk vloercoatings voorgeschreven in het bestek. Tijdens de bouw is hier echter op een aantal plekken van afgeweken. Want vloercoatings zijn – door hun geringe dikte – minder duurzaam dan bijvoorbeeld gietvloeren. En duurzaamheid was in dit project wel gewenst. Immers maken dagelijks enkele duizenden leerlingen gebruik van de transportgangen en openbare ruimtes in het gebouw. Daarbij komt dat vloercoatings – waar in dit project voor was gekozen – onvolkomenheden accentueren. En dat zou de kwaliteit van het gebouw niet ten goede komen.”

Eén geheel
Uiteindelijk is circa 6.300 m² van gietvloeren voorzien, vertelt hij. “Gekozen is voor een zelf-nivellerende gietvloerlaag van 2 mm dik met decoratieve flakes, die ook in de vloercoatings zijn doorgevoerd. Dit zorgt voor een mooi geheel. Zowel op de gietvloeren als op de coatings is door vloerverwerker Bovitec een beschermende toplaag aangebracht, die de houdbaarheid en reinigbaarheid van de vloer nog verder vergroot.” In de grootkeukens is gekozen voor epoxy-gietvloeren, die beter bestand zijn tegen de schuifbelasting van karren en servicewagens. In de parkeergarage, de fietsenberging en de bordessen is een speciale antislipcoating toegepast, ter bescherming en verfraaiing van het onderliggende beton.

In mei 2014 is het project opgeleverd. Het Arcus College is zeer te spreken over het resultaat. “De gietvloeren en coatings zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook zeer praktisch in gebruik”, vertelt Wim Florie, facilitymanager bij het Arcus College. “Zeer prettige eigenschappen voor een schoolomgeving.”

Garantie
Arturo producten worden geproduceerd door Unipro bv. Naast Arturo levert het bedrijf de merken Uzin, Pallmann en Codex, evenals een compleet assortiment voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloerbedekking, parket, tegels en natuursteen. Voor de inrichting van het Arcus College heeft het bedrijf – naast de gietvloeren en coatings – ook Uzin lijmen geleverd, waarmee Condor Vloeren de tapijten heeft verlijmd. “Voor alle toepassingen hebben wij ons Unipro-Garant-Systeem afgegeven”, vertelt Vugts. “Niet alleen de applicatiepartijen, maar ook het Arcus College zelf is hiermee tot tien jaar lang verzekerd van een mooie en duurzame vloer.”

Bouwinfo:

 • Gebouw: Arcus College Heerlen
 • Functie: mbo-school
 • Architect: IAA Architecten
 • Aannemer: LAUDY Bouw & Ontwikkeling
 • Vloerverwerker: Bovitec
 • Tapijten: Condor Vloeren
 • Omvang project: 6.300 m² gietvloeren en 11.400 m² coatingsystemen.
 • Aantal gebruikers: 3.000-4.000 studenten
 • Opleverdatum: mei 2014