COLOR COLLECTION

Laat je inspireren door de Arturo Color Collection en bepaal jouw favoriete kleur.

 Arturo Color Collection 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenties

 
 
 

C-City Kerkrade

Het museumplein in Kerkrade verbindt drie instellingen waar veel te ontdekken valt.

  • Type gebouw: Museum
  • Merk: Arturo
  • Land: Nederland

Duurzame gietvloeren C-City Kerkrade kunnen tegen een stootje

 

Na een indrukwekkende bouwperiode zijn in oktober 2015 drie musea op het Museumplein in Kerkrade geopend voor publiek. Het Cube design museum, Columbus earth theater en de Connector, die de nieuwbouw met het bestaande Continium Discovery Center verbindt, vallen op door hun bijzondere architectuur. Bij de bouw stonden duurzaamheid, energiezuinigheid en een hoogwaardige afwerking centraal.

Dagelijks maken enkele duizenden bezoekers gebruik van het museum, dat de naam C-City heeft gekregen. Dit stelt de nodige eisen aan het interieur, waaronder de vloerafwerking. In het restaurant, de keuken, alle vergaderruimtes en de bijbehorende verkeersruimten zijn hierom duurzame Arturo PU-gietvloeren van Unipro aangebracht. De vloeren zijn op locatie verwerkt door de firma Interbase uit Beek en Donk, waarmee Unipro al meer dan dertig jaar projecten uitvoert.

“Gekozen is voor zo’n 2.000 m² Arturo PU2060 Gietvloer in witgroen (restaurant), lichtgrijs (keuken) en agaatgrijs (vergaderruimtes)”, vertelt Ronald Vugts, Technisch Commercieel Adviseur bij Unipro voor het merk Arturo Unique Flooring. “Alle vloeren zijn afgewerkt met een slijtvaste, gepigmenteerde Arturo PU7900 Toplak, die de mooie uitstraling, veiligheid, houdbaarheid en reinigbaarheid van de vloeren nog verder vergroot. Vuilaanhechting wordt tot een minimum beperkt. Bovendien wordt met de toplak een UV-werende laag toegevoegd, waardoor in de toekomst geen verkleuring zal optreden. Het resultaat zijn duurzame, nette en naadloze vloeren die tegen een stootje kunnen.”

Bouwinfo:

Gebouw: C-City, Kerkrade
Functie: Museum
Architect: Shift architecture urbanism, Rotterdam
Aannemer: Mertens Bouwbedrijf, Weert
Vloerverwerker: Interbase, Beek en Donk
Omvang project: 1.500 m² gietvloeren
Ingebruikname: oktober 2015