Downloads

Flyer Geluidreducerende Arturo PU Gietvloeren PDF, 283 kb   download  
Arturo PU2035 Flyer PDF, 1.6 mb   download  
 
 

COLOR COLLECTION

Laat je inspireren door de Arturo Color Collection en bepaal jouw favoriete kleur.

 Arturo Color Collection 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenties

 
 
 

Haans Autoschades

Gietvloer op maat komt tegemoet aan wensen Haans Autoschades

  • Merk: Arturo
  • Land: Nederland

De privé-autocollectie van Bart Haans, directeur van Haans Autoschades, is sinds eind 2015 ondergebracht in de nieuwe showroom op de eerste verdieping van zijn neven-bedrijfspand in Tilburg. De strak afgewerkte wanden, design meubels en lichtgrijze gietvloer geven de showroom niet alleen een luxe uitstraling, maar zorgen er ook voor dat de auto’s er ‘uitknallen’. De vloeren zijn op locatie verwerkt door Verhoof Floor Systems, huurder van de begane grondverdieping van het Haans-bedrijfspand en vaste verwerker van het Arturo assortiment. Daarbij werd het bedrijf met de nodige uitdagingen geconfronteerd.

“De constructievloer van de bovenverdieping, bestaande uit betonnen kanaalplaten die zijn ingekapseld in het stalen frame van het pand, beweegt enorm”, vertelt Robin Verschuren namens Verhoof Floor Systems. “Hierdoor ontstaan scheuren in de betonvloer, die ook door de elastische gietvloeren van Arturo niet altijd opgevangen kunnen worden. Daarbij komt dat de bestemming van de showroom voor uitdagingen zorgde. In autobanden zitten namelijk weekmakers en andere additieven waartegen de toplak van de gietvloer niet goed bestand is. Aan ons de uitdaging om hier een passende oplossing voor te vinden.”

Op advies van Arturo kwam Verhoof Floor Systems terecht bij Unifloor, fabrikant en leverancier van onder andere Jumpax® Cementgebonden Panelen (CP), waarmee heel eenvoudig een egaliserende ondervloer kan worden gerealiseerd, die bovendien alle bewegingen van de constructie opvangt. “Het Jumpax® CP-systeem is opgebouwd uit een onder- en bovenplaat, met een afmeting per plaat van 60 cm breed, 120 cm lang en 6 mm dik, die heel eenvoudig door middel van de aanwezige interactieve lijm met schutfolie in halfsteens verband overlappend op elkaar kunnen worden geplakt”, vertelt Robert van Leeuwen namens Unifloor. “Het resultaat is een zeer stabiele en vlakke ondervloer, met uitstekende contactgeluidreducerende en brandwerende eigenschappen en een zeer hoge drukbelasting.” Onder de vloerplaten is 3 mm Greenfloor wolvilt gelegd, vertelt hij, waardoor deze eigenschappen nog eens worden versterkt. In het midden van de vloer is een dilatatie aangebracht. Langs de zijkanten van het pand is door Verhoof Floor Systems kantfolie geplakt, waardoor de gietvloer volledig los van de constructie kon worden aangebracht.

Om een mooie, egale ondergrond voor de gietvloeren te verkrijgen, is de Jumpax CP-platenvloer geëgaliseerd met de UZIN NC 170 LevelStar van Uzin Utz Nederland, in een dikte van circa 3 mm. Daaroverheen is de Arturo PU2060 Gietvloer aangebracht, in de kleur Telegrijs 4 (RAL 7047). “De gietvloer is afgewerkt met de zeer slijtvaste, uv-stabiele toplak Arturo PU7900 in dezelfde RAL-kleur als de gietvloer, die de mooie uitstraling, veiligheid, houdbaarheid en reinigbaarheid van de vloer nog verder vergroot”, vertelt Ronald Vugts, Technisch Commercieel Adviseur bij Uzin Utz Nederland voor het merk Arturo Unique Flooring. “Daarbovenop is een extra transparante en zeer slijt- en krasvaste Arturo PU7975 toplak voorzien, voor extra bescherming. Het resultaat is een duurzame, nette en naadloze vloer die bovendien zware gewichten aankan en chemisch zeer resistent is.” Onder de autobanden zijn kleine plexiglas plaatjes gelegd om de vloer te beschermen tegen de mogelijke migratie die bepaalde additieven in de autobanden kunnen veroorzaken.”
Bart Haans is zeer tevreden over het resultaat. “De vloer ligt er super in en heeft zich inmiddels bewezen”, vertelt hij. “Ondanks de zware gewichten van de auto’s zijn nergens scheurtjes opgetreden. De vloer ondersteunt mijn collectie, letterlijk en figuurlijk.”

 

Bouwinfo:

Opdrachtgever: Haans Autoschades, Tilburg
Vloerverwerker: Verhoof Floor Systems, Tilburg

Ondervloer: Unifloor Jumpax CP en Greenfloor
Gietvloer: Arturo PU2060 Gietvloer (RAL 7047) met Arturo PU7900 (RAL 7047) en Arturo PU7975 (transparant) toplak
Omvang project: circa 300 m²

Ingebruikname: eind 2015

 

Downloads

Flyer Geluidreducerende Arturo PU Gietvloeren PDF, 283 kb   download  
Arturo PU2035 Flyer PDF, 1.6 mb   download