COLOR COLLECTION

Laat je inspireren door de Arturo Color Collection en bepaal jouw favoriete kleur.

 Arturo Color Collection 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenties

 
 
 

Volvo Harrie Arendsen

Mooie samenwerking groenste fabriek met groenste autobedrijf

 • Type gebouw: Gebouwen
 • Soort vloerbedekking: Gietvloer
 • Merk: Arturo
 • Land: Nederland

Mooie samenwerking tussen de groenste fabriek Uzin Utz Nederland en het groenste autobedrijf Volvo Harrie Arendsen van Nederland.

Volvo Harrie Arendsen is sinds 1968 een begrip in de Achterhoek en Twente. Na een intensieve periode van ontwikkelen en bouwen is Volvo Harrie Arendsen verhuist naar een nieuwbouwlocatie in Hengelo, die volledig is ingericht met moderne, besparende technologieën om de wereld nét een beetje beter te maken.

Van inspiratie naar realisatie

"Uzin Utz Nederland mag zich de groenste fabriek van Nederland noemen. Met alles in het ontwerp is gekozen voor de duurzaamste optie voor zowel mens als milieu. De groenste fabriek diende voor mij dan ook als een grote inspiratiebron. We hebben onze handen ineen geslagen om de menselijke kant en de technische kant van duurzaamheid samen te brengen. Mijn groene missie en duurzame ideeën werden door Maurice Beijk, voorheen duurzaamheidsspecialist bij Uzin Utz, vertaald naar concrete bouwtechnische oplossingen." Aldus woorden van Judith Arendsen, Marketing verantwoordelijk en MVO ambassadeur.

Maurice Beijk vertelt over de samenwerking: "Wat ik geweldig en zo vooruitstrevend vind aan Volvo Harrie Arendsen is dat zij met respect met hun medewerkers, klanten en omgeving omgaan. Met de nieuwbouw in Hengelo wordt een statement gemaakt naar de gehele auto-industrie."

Toepassing

Voor elke vloer, het gebruik en de belasting, gelden specifieke eisen. Samen met de eindgebruiker hebben we voor iedere ruimte gekeken welk vloersysteem het meest geschikt is. Daarom is in de werkplaats/garage, ruim 1200 m², van Volvo Harrie Arendsen gekozen voor een licht grijze industriële Arturo EP2500 Gietvloer, ingestrooid  met Arturo Flakes en afgewerkt met de Arturo EP3950 Toplak. Deze vloer voldoet aan de gestelde eisen voor garagevloeren. Voor de wasstraat is gekozen voor de hoogbelastbare Arturo EP1000 Troffelvloer met Arturo EP3950 Toplak. In de showroom is een esthetische Arturo PU2030 Gietvloer met Arturo PU7975 Toplak aangebracht. In de kleedruimte, kantine en gang is voor de functionele PU2060 Gietvloer met PU7975 Toplak gekozen. Natuurlijk zijn al deze Arturo producten geheel oplosmiddelvrij.

Naast Arturo Unique Flooring levert Uzin Utz Nederland met de merken Uzin, Pallmann, Codex en Wolff een compleet assortiment voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloerbedekking, parket, tegels en natuursteen. Uiteraard hebben we deze producten kunnen toepassen binnen dit project. Zo zijn de Uzin producten toegepast voor het leggen van de vloerbedekking in de kantoren en spreekkamers, de Codex producten in de showroom en sanitaire ruimtes en de Pallmann producten in de showroom.

Bouwinfo:

 • Gebouw: Volvo Harrie Arendsen te Hengelo
 • Functie: autobedrijf
 • Aannemer: Aannemingsbedrijf J.A. Droste bv te Hengelo
 • Vloerverwerking Arturo: E4 Technofloor te Hengelo
 • Vloerverwerking Uzin: Vloerenbedrijf Wassen te Hengelo
 • Vloerverwerking Pallmann: Vloerenbedrijf Wassen te Hengelo
 • Vloerverwerking Codex: Asschert Tegelzetbedrijf te Neede
 • Omvang project: ruim 2.000 m² gietvloer
 • Opleverdatum: april 2017