COLOR COLLECTION

Laat je inspireren door de Arturo Color Collection en bepaal jouw favoriete kleur.

 Arturo Color Collection 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenties

 
 
 

Wegdam Food Link, Haaksbergen

Mooie betonlook gietvloer in gemeentelijk gebouw te Haaksbergen

  • Merk: Arturo
  • Land: Nederland

Het prachtige hoofdkantoor van Wegdam Food Link, gevestigd in Haaksbergen, heeft een verbouwing ondergaan. Het is een internationale food business die wereldwijd actief is en handelt in levensmiddelen. Ze verhandelen met name ingevroren vlees, vis en kip. Op het kantoor in Haaksbergen wordt voornamelijk handel gedreven vanachter de computer en zijn ze telefonisch actief. Dit doen ze met succes.

Het hoofdkantoor van Wegdam Food Link is gevestigd in het voormalige CLV gebouw. Het pand zit aan de kop van de Parallelweg in Haaksbergen en wordt gezien als een gemeentelijk monument. Tijdens de grote transformatie die het bedrijf heeft ondergaan, is het behouden van karakter en de monumentale waarde de belangrijkste focus is geweest. Dankzij zelfvoorziening is het gebouw voorzien van duurzame installaties en is het in staat zelf energie op te wekken.

Ten Dam Architecten heeft i.s.m. Reitsema Interieur in 2018 het ontwerp mogen maken voor hun nieuwe kantoor in het voormalig CLV gebouw.
Om het karakter van het historische gebouw te behouden hebben ze gekozen voor een industriële uitstraling en basis afwerking. De betonnen structuur is zichtbaar behouden, de rode belijning op de betonnen kolommen zijn opnieuw aangezet en er zijn 2 elementen in geplaatst waar nevenfuncties in opgenomen zijn.
Voor de begane grond is er gekozen voor een betonlook (Arturo PU2030 Gietvloer in de kleur Calm Breeze afgewerkt met Arturo PU7750 Toplak) met een donkergrijze loper waar vroeger de sporen van de karren door het gebouw liepen. Het kantoor heeft hierdoor een frisse en praktische basis gekregen voor gebruik en onderhoud. De betonlook zorgt voor een gemêleerd vloeroppervlak, waardoor een levendig effect is ontstaan. Totaal is er ruim 600 m2 gietvloer toegepast.
De loper is tevens in het verlengde van de looproute door het kantoor. Hierdoor is de historie van het CLV gebouw nog steeds leesbaar als je door het gebouw loopt.


Project info

Opdrachtgever: Wegdam Food Link, Haaksbergen
Architect:
Ten Dam Architecten i.s.m. Reitsema Interieur
Applicatiebedrijf: Westendorp Scholten
Vloersysteem: Arturo PU2030 Gietvloer met Arturo PU7750 Toplak
Kleur: Calm Breeze
Vloeroppervlak: 600 m2