Downloads

Arturo en duurzaamheid en MVO PDF, 596 kb   download  
EPD Arturo PU2060 Gietvloer (Duits) PDF, 1.7 mb   download  
EPD Arturo PU2060 Gietvloer (Engels) PDF, 732 kb   download  
 
 

COLOR COLLECTION

Met het Arturo Style Compass met acht interieurstijlen bepaal je gemakkelijk je eigen koers, richting je favoriete kleur. Get inspired!

 Meer over Color Collection 
 
 

Merkliste (0)

 
 
 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is al lang geen trend meer. Het zit in onze genen en is een onderdeel van alles wat we doen.  

Duurzame eigenschappen Arturo gietvloeren

Arturo vloeren zijn duurzaam, onderhoudsarm, slijtvast, naadloos, goed te reinigen en toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Bovendien biedt Arturo een enorme keus in kleuren. Arturo biedt  UV-stabiele gietvloeren en lakken waardoor verkleuring tot het verleden behoort. Arturo vloeren zijn geschikt voor renovatie door geringe laagdikte waardoor gebouwen een nieuwe bestemming kunnen krijgen of opnieuw ingericht kunnen worden.

Arturo producten uit de 'groenste' fabriek van Nederland

Dit nieuwe pand onderschrijft het beleid op het gebied van duurzaamheid en MVO, dat hoog in het vaandel staat. In dit nieuwe pand is rekening gehouden met de meest actuele ideeën over ‘groen bouwen’. 
De kracht van het bedrijfspand van Uzin Utz Nederland is te vinden in de uitgekiende combinatie van verschillende energiezuinige en duurzame maatregelen. Berekeningen van GPR-gebouw tonen aan dat Uzin Utz Nederland een "rapportcijfer" haalt van 8,66 voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer over het gebouw

Duurzaam bouwen

Arturo producten dragen bij aan een gezond binnenklimaat door de zeer lage emissie van vluchtige organische stoffen.

BREEAM is één van de instrumenten om de duurzaamheid van nieuwe en bestaande gebouwen te meten en te beoordelen. BREEAM stelt eisen aan vloeren met het oog op het binnenklimaat, Hea 9 - Volatile Organic Compounds.

Ga naar downloads voor BREEAM verklaringen

Environmental Product Declaration (EPD's)

Om de impact van een product inzichtelijk te maken, stellen Europese bouwfabrikanten EPD's op. Met de Environmental Product Declaration kan de impact van een product op milieu of gezondheid eenvoudig vergeleken worden.

De Environmental Product Declaration geeft het verbruik van grondstoffen en uitstoot van emissies van een product gedurende zijn gehele levenscyclus weer. In deze milieubalans worden bovendien de omgevingsfactoren meegenomen. Met het EPD wordt dus de duurzaamheid van een product beoordeeld.

Arturo maakt duurzaamheid graag inzichtelijk. Ga naar downloads voor Arturo EPD's

Certificeringen Arturo producten

Met Arturo kiest u voor een vloer die uitstekend past in duurzame gebouwen.

Het Eco Institute heeft een audit uitgevoerd bij Uzin Utz Nederland, de fabrikant van Arturo producten. Het Eco Institute heeft het productieproces en de kwaliteitscontrole volledig gecertificeerd.

Gezond binnenklimaat

Enkele Arturo systemen zijn getest volgens het  AgBB-testschema (Ausschuss zur gesundheitlichen Bewertung von Bauprodukten). De Arturo polyurethaanproducten voldoen ruimschoots aan de normering van deze Duitse standaard. Het niveau van vluchtige organische stoffen (VOC: Volatile Organic Compounds) van gietvloeren wordt in deze testmethode nauwkeurig gemeten. De Arturo polyurethaan gietvloeren hebben een zeer lage uitstoot, waardoor Arturo vloeren bijdragen aan een gezond binnenklimaat.

Verpakkingen Arturo producten

Een ruim assortiment met diverse verpakkingseenheden biedt de mogelijkheid exact de juiste hoeveelheid product te bestellen. Hierdoor wordt restmateriaal op de werkvloer tot een minimum beperkt. Geen restafval dus!

Lees meer over de verpakkingen

CO2 prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten en in de keten kan nog veel winst worden behaald in energiebesparing, het efficiënt gebruik van materialen en duurzame energie. De CO2-Prestatieladder is daarvoor het aangewezen instrument.

 

Uzin Utz Nederland is gecertificeerd voor het hoogste niveau (5) op de CO2-Prestatieladder. Dit is een kroon op de inspanningen die wij al langere tijd doen op het gebied van duurzaam ondernemen en vermindering van onze  CO2-uitstoot. 

Lees meer over de CO2 prestatieladder